Ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Αφιερώματα

Ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Μπορεί αυτή η φράση να ακούγεται κλισέ, αλλά δεν είναι! 
 
Ας μην αρχίσουμε την επιστημονική εξήγηση που εμπλέκει φερομόνες και σύνθετες εγκεφαλικές λειτουργίες. Μπορεί επίσης να χαμογελάτε λίγο στραβά όταν ακούτε περί Αγίου Βαλεντίνου. Τολμήστε να προσπεράσετε την 14η Φεβρουαρίου χωρίς να κάνετε μία χειρονομία, χωρίς να οργανώσετε κάτι ιδιαίτερο με την αγαπημένη ή τον αγαπημένο σας και θα έχετε την απόλυτη ευθύνη για τα ολέθρια αποτελέσματα… 
 
Η «ερωτική Θεσσαλονίκη» άλλωστε προσφέρεται για dinners for two και προσφέρει πολλές επιλογές. Σε αυτές δε συγκαταλέγονται «οι καλύτερες σπαλομπριζόλες που έφαγες στη ζωή σου» για ευνοήτους λόγους!  
 
Ήδη ξέρετε αν αγαπά το έτερόν σας ήμισυ, το κρέας ή το ψάρι. Αν είναι του gourmet ή θα προτιμούσε μερικά ποτά… 
 
Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας, καθώς προβλέπεται πολύ δημοφιλής αυτή η Τρίτη…αν όχι όλα, η συντριπτική πλειοψηφία έχει ετοιμάσει ειδικό μενού για τη γιορτινή βραδιά! 
 
Αν θέλετε τη γνώμη μας, κάντε πυξίδα σας τη θέα και την ατμόσφαιρα. 
Το «Μorisson» το καινούριο bar restaurant πάνω στον περιφερειακό έχει το ιδανικό ηλιοβασίλεμα και θέα στα φώτα της πόλης μέχρι τη θάλασσα.
Θα πάτε στο «Β», στο «Thria» και το «Duck» φορώντας το καλύτερο cocktail outfit σας. Μπορείτε να ξεκινήστε για ποτά από το «Le Cercle de Salonique» και το «Οval» στο κέντρο και να φύγετε μετά για «Les Zazous», «Omilos» ή «Boheme» προς τα ανατολικά.
 
Δεν πιστεύω να έχετε στο νου σας να κάνετε κάποια βαρυσήμαντη ερώτηση αυτό το βράδυ! Όπως πρόταση γάμου, συγκατοίκησης, αρραβώνα, σύμφωνου συμβίωσης, κάτι τέτοιο τέλος πάντων! 
 
Τότε θα ήταν προτιμότερο να διαλέξετε ένα μέρος που κάτι συμβολίζει για τη σχέση σας. 
 
Όμως πρέπει αυτή η βραδιά να σας μείνει αξέχαστη έτσι κι΄αλλιώς! Για seafood στο «Μiami», το «Marea» και τον «Γλυκάνισο». Για ποτά με θέα, στο «Villa Luna», το «Skyline», το «Allegro» στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και το «Terrace» στα κάστρα.  
 
Οδηγήστε μερικά χιλιόμετρα, ως την «Aelios Petra», προς Χορτιάτη, στο κτήμα Παλίτζια. Το Forest Restaurant Cafe έχει επιβλητικό περιβάλλον και μενού ενδιαφέρον. 
 
Προσοχή, μην παραλείψετε το επιδόρπιο που φυσικά θα είναι σοκολατένιο, αφροδισιακό από μόνο του! Επιπλέον, μερικά από τα πιο γευστικά και ευφάνταστα σοκολατίνια θα προμηθευτείτε από τον «Αγαπητό», μπουκίτσες gianduja από τον «Μίλτο» και…μας ευχαριστείτε αργότερα! 
 
Και τελικά, ενδώστε στην υπέρτατη ένδειξη αγάπης: μαγειρέψτε κάτι ιδιαίτερο εσείς! Δεν το έχετε; Θα είναι καταστροφή, λέτε; Τότε, συνεννοηθείτε με το αγαπημένο σας restaurant να σας ετοιμάσει ένα πλήρες menu για δύο και φροντίστε μόνον για τα κεριά, το σερβίτσιο, τα λουλούδια και το δώρο!
 
Εναλλακτικά περάστε το κατώφλι ενός delicatessen! Ψαγμένες επιλογές από το «Παντοπωλείο» της Κομνηνών, την «Ρόδο» της Βασ. Γεωργίου, το «Έργον-Αγορά» της Παύλου Μελά, το «Εδώδιμον» της Βασ. Ηρακλείου, τον «Νότη» στο Καπάνι για ένα καλό κρασί, αλλαντικά εξωτικά και τυριά εισαγωγής που θα ετοιμάσουν εύκολα ένα plateau απλά εντυπωσιακό που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο το ταίρι σας! Να περάσετε τέλεια με τις ευλογίες του δημοφιλέστερου των αγίων! 
 

Sign In